Ροξάκια με ινδοκαρυδο.😋

Υλικά

240 γρ. Χλιαρό γάλα
30 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
130 γρ καλαμποκελαιο
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι
100 γρ. ινδοκαρυδο
2 κ.σ. κακάο
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

Σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1/2 λεμόνι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Στο Χλιαρό γάλα διαλύουμε την ζάχαρη και την ξερή μαγιά προσθέτουμε καλαμποκελαιο, αυγό και ανακατεύουμε. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμωνουμε.
Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης.
Στα 2/3 της ζύμης προσθέτουμε ινδοκαρυδο και ζυμωνουμε να ενσωματωθεί.
Στο 1/3 της ζύμης προσθέτουμε το κακάο και λίγη τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και ζυμωνουμε να ενσωματωθεί. Αφήνουμε τις ζύμες μισή ώρα.

Πλάθουμε τα ροξακια στο σχήμα που μας αρέσει,τα βάζουμε σε ταψακι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο
στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να εκδώσουν.

Σιρόπι
Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό μισό λεμόνι και 1 βανίλια και βράζουμε για 2 λεπτά.
Σιροπιαζουμε τα καυτά ροξακια με κρύο σιρόπι.

Ροξάκια με ινδοκαρυδο Ροξάκια με ινδοκαρυδο

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Maria Anestaki

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ!!!
Επόμενο άρθροΡωσική σαλάτα 😋❤️