Ντομάτα & Φέτα σε Φύλλο Τάρτας

Συστατικά

– Για το βάση:
– 8 φύλλα κρουστας
– 226 g αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
– Μαύροι σουσάμι
– Για τη γέμιση:
– 230 g τυρί φέτα, θρυμματισμένο
– 230 g τυρί ρικότα
– 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
– 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
– Τεμαχισμένο τυρί Γκούντα, γραβιέρα ή μοτσαρέλα
– Μαύρη πιπεριά, για γεύση
– Τα λαχανικά:
Πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
– Φέτες ντομάτας
– ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
– Αλάτι
– Ρίγανη

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
2. Κάντε τη γέμιση: Συνδυάστε όλα τα υλικά γεμισης σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μαζί. Δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα, αν θέλετε.
3. Συναρμολογήστε την βάση:
4. Στρώστε το ταψί με χαρτι ψησίματος.
5. Τοποθετήστε τα φύλλα πάνω από το χαρτί και ψιλοβρέξτε με το λιωμένο βούτυρο μεταξύ κάθε φύλλου.
6. Απλώστε την γέμιση στο πάνω μέρος του τελικού φύλλου, φροντίζοντας να αφήσετε ένα περίγραμμα. Περίπου 2 και 2,5 εκ.
7. Γεμίστε με τις πιπεριές.
8. Συνδυάστε το ελαιόλαδο με λίγο αλάτι και ανακατέψτε. Βουρτσίστε τις πιπεριές με το λάδι.
9. Γεμίστε με φέτες ντομάτας και βουρτσίστε τα με λάδι.
10. Πασπαλίζουμε λίγο αποξηραμένη ρίγανη πάνω από τις ντομάτες.
11. Διπλώστε τις πλευρές του φύλλου για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα.


12. Βουρτσίστε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε το περίγραμμα με σουσάμι.


13. Ψήνουμε στην κεντρική σχάρα του φούρνου για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
14. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα πιο ωραία κεκάκια με σοκολάτα και καρύδα
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με κρέμα