Ντόνατς με τυρί

📖 Υλικά:

– Ανθότυρο – 100 γρ
– Γάλα – 100 ml.
– Αυγό – 1
Ζάχαρη – 3 κουτ.γλ
– Αλάτι – 0,5 κουτ
– Ξηρή μαγιά – 1,5 κουτ
– Βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου – 2 κουταλιές της σούπας
– Ηλιέλαιο – 1 κουτ.γλ
Αλεύρι – 3 φλιτζάνια.

Μαγείρεμα:

1. Ζυμώνουμε τη ζύμη με όλα τα υλικα, τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος (για 40-50 λεπτά).
Όταν φουσκώσει η ζύμη, την ανοιγουμε σε πάχος 1 εκ και τη χωρίζουμε σε κυκλακια με ένα κουπ πατ, κανουμε με ένα μικρό κουπ πατ μια τρυπα στην μεση.
2. Στρώνουμε λουκουμάδες στο τραπέζι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε να φουσκώσουν λίγο (10 λεπτά).
3. Τηγανίζουμε σε καλά ζεσταμένο μπολικο ηλιέλαιο.
4. Πασπαλίζουμε τους έτοιμους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη.

Καλη Επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υπέροχα Χορταστικά Donuts

Συστατικά

1 φλιτζάνι γάλα πληρες ή 2% σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιπλέον 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι σκόνη βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κγ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2 κουτ. Σούπας βούτυρο μαλακό
2 κουταλιές σούπας φυτίνη
φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη για την επικάλυψη των ντόνατς σας

Οδηγίες

Συνδυάστε το γάλα και το ξύδι. Ανακατέψτε και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε ξανά. Αυτό θα κάνει το ξινόγαλα, το οποίο θα ελαφρώς θα πήξει.
Στο μπόλ ενός μίξερ βάσης, συνδυάστε το ξινόγαλα με 1 κουταλιά της σούπας αχνη ζάχαρη και την ξηρή μαγιά. Χτυπάμε καλά για να διαλύσουμε τη μαγιά.
Προσθέστε 3/4 φλυτζάνι αλεύρι στο μπολ, ανακατέψτε καλά για να δημιουργήσετε μια ομαλή ζύμη και στη συνέχεια καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το μείγμα αλεύρου να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Μετά από 30 λεπτά, στο μπολ με το μείγμα αλευριού προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας αχνη ζάχαρη, αυγά, βούτυρο και την φυτίνη. Αναμίξτε σε χαμηλή ταχύτητα χρησιμοποιώντας  μέχρι να τα συνδυάσετε όλα καλά. Στη συνέχεια, βάλτε το άγκιστρο ζύμης και προσθέστε 1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι, αλάτι και βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά με χαμηλή ταχύτητα έως ότου η ζύμη αρχίσει να ξεκολάει από τις πλευρές του μπολ. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ομαλή και κάπως κολλώδης, αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να την ανοίξετε αν χρειαστεί . Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συνοχή της ζύμης, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μέχρι και επιπλέον αλεύρι 1/3 φλυτζανιού. Προσθέστε τυχόν επιπλέον αλεύρι αργά, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
Καλύψτε τη ζύμη με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά, ζυμώστε τη ζύμη σας για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αερίων που μπορεί να έχουν σχηματιστεί. Στη συνέχεια, καλύψτε το μπολ σας για ακόμη μια φορά με πλαστικό περιτύλιγμα και κρατήστε τη ζύμη στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 1 ώρα και έως 24 ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να κάνετε τα ντόνατς σας, ρίξτε τη ζύμη σας σε μια επιφάνεια που έχει ελαφριά αλευρωθεί.

Απλώστε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ και χρησιμοποιήστε έναν κοπτικό για ντόνατς για να διαμορφώσετε τα ντόνατς σας. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα στρογγυλά για κόφτες για να φτιάξουμε τα μεγάλα ντόνατς που είναι πιο παραδοσιακά και τυπικά ελληνικά.


Μεταφέρετε τα ντόνατς σας σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Όταν τελειώσετε τη διαμόρφωση των ντόνατς σας, καλύψτε τα χαλαρά με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Ζεστάνετε αρκετό φυτικό λάδι να είναι 1,5 εκ στο τηγάνι σας. Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ένα μικρό τηγάνι έτσι ώστε να μπορούμε να τηγανίζουμε ένα ντόνατ κάθε φορά. Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, ρίξτε προσεκτικά ένα ντόνατ στο λάδι. Μαγειρέψτε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία για περίπου 60 δευτερόλεπτα ανά πλευρά. Χρησιμοποιώντας 2 πηρούνια γυρνάτε τα ντόνατς σας πολύ εύκολα.


Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα σας ντόνατς σε μια πιατελα στρωμενη με χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα ντόνατς σας.
Σε ένα ρηχό μπολ προσθέστε την ζάχαρη. Μεταφέρετε τα ντόνατς σας, ένα κάθε φορά στο πιάτο και τα ανακινείτε απαλά ώστε να επικαλυφθούν με τη ζάχαρη. Αναποδογυρίστε το ντόνατ σας και επαναλάβετε ώστε οι δύο πλευρές να είναι επικαλυμμένες με ζάχαρη. Επαναλάβετε με όλα τα ντόνατς σας.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ καλύτερη συνταγή για το Χατσαπούρι !
Επόμενο άρθροΥπέροχη Γαλατόπιτα με χυλοπίτες