Χοιρινές στο τηγάνι

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι σκόνη κρεμμύδι
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν συν περισσότερο για γεύση
4 λωρίδες μπέικον
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
Στεγνώστε τις χοιρινές μπριζόλες με μια χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, τρίψτε τη μουστάρδα Dijon σε όλη τη χοιρινή μπριζόλα.

Πασπαλίστε το μείγμα μπαχαρικών και τρίψτε ομοιόμορφα τις μπριζόλες από κάθε πλευρά.
Βυθίστε στο αλεύρι πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφήστε το στην άκρη.
Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις λωρίδες μπέικον, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνουν τραγανές και να βγει το λιπος.
Αφαιρέστε το μπέικον και κρατήστε το για άλλες χρήσεις.
Προσθέστε φυτικό λάδι στο τηγάνι. Αφήστε το λάδι να ζεσταθεί μέχρι τη θερμοκρασία μαγειρέματος, περίπου 160 βαθμούς.

Ρίξτε ξανά κάθε χοιρινή μπριζόλα σε αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί πολύ καλά κάθε πλευρά.
Τοποθετήστε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν
Ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πάχος της χοιρινής μπριζόλας που χρησιμοποιείτε.
Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση !!

 

Προηγούμενο άρθροΓερμανικό Κέικ με φρούτα και ξηρους καρπούς (Stolen)
Επόμενο άρθροΛαχταριστή Ζαμπονοτυρόπιτα Κανταΐφι