Πέννες αλα πίτσα

Οι πέννες αλα πιτσα είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή και με ακαταμάχητη γεύση.
Το όνομα αυτού του πιάτου οφείλεται στη γεύση των υλικών που χρησιμοποιούνται, που θυμίζει πολύ πίτσα:
πουρές ντομάτας, μοτσαρέλα, ελιές, πικάντικο σαλάμι. Οι πέννες αλα πίτσα είναι ένα πιάτο που μπορείτε να
φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και που θα εκτιμήσουν μικροί και μεγάλοι.
Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησα πενες, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποπιο ζυμαρικό που σας αρέσει περισσότερο.

Συστατικά

200 γρ Πέννες
200 γρ πελτέ ντομάτας
30 γρ μοτσαρέλα (κομμένη σε κύβους)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρι ρίγανη ξερή
πράσινες ελιές σε φέτες για γεύση
Πικάντικο σαλάμι ή ζαμπον κομμένο σε κύβους
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση
Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
αλάτι για γεύση

Μέθοδος

Σε ένα τηγάνι ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε το σαλάμι και τις ελιές,
ροδίζοντας….
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, μόλις βράσουν (κατά προτίμηση al dente) το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε
στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Αφαιρούμε το σκόρδο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για
να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρετε με ένα πασπάλισμα τυρί και απολαύστε το γεύμα σας!

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΣιμιγδαλένιο κέικ (Ραβανί) – Η πιο απλή συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό!
Επόμενο άρθροΜπριζόλες λαιμού με μανιταρια στο φουρνο με φοβερη σαλτσα…τρως και μουγκρίζεις