Πίτα με Κολοκυθάκια και μπέικον

ΥΛΙΚΑ :

6 μεγάλα αυγά, χτυπημένα ελαφρά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
300 γρ.φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
5 – 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο.

Τρίβουμε στον τρίφτη – στη χοντρή πλευρά – τα κολοκυθάκια. Βάζουμε το τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι και τα «πατάμε» με το χέρι μας για να διώξουμε τα νερά τους (τα κολοκύθια περιέχουν κάμποσο νεράκι στη σάρκα τους και αν δεν το αφαιρέσουμε το μίγμα μας θα νερουλιάσει).
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης, ανακατέψτε τα χτυπημένα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέστε το τριμμένο τυρί, την φέτα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το καρότο και το ψιλοκομμένο μπέικον. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίξτε το μίγμα στο λαδωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 40-45 λεπτά (ή έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και είναι ψημένο στο κέντρο. Μπορείτε να το δείτε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα). Σερβίρετε πολύ ωραία με τυρί φέτα.

Photo: twosweetpotatoes.wordpress.com

Προηγούμενο άρθροΕύκολη Πίτα με Σπανάκι και Ζαμπόν
Επόμενο άρθροΤο πιο δροσερό Cheesecake – τσιζκέικ του καλοκαιριού