Πίτες Ψωμιού

Υλικά

35 γρ μαγιά
3 3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι, το λάδι και το αλάτι.
Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του ηλεκτρικού μίξερ για 1/2 λεπτό, ξύσιμο μπολ.
Χτυπάμε για 3 λεπτά σε μέτρια.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το υπόλοιπο αλεύρι όσο μπορείτε να ανακατέψετε με το κουτάλι.
Γυρίστε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας.
Ζυμώνουμε σε αρκετό από το υπόλοιπο αλεύρι για να γίνει μια μαλακή ζύμη που να είναι λεία και ελαστική.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτά.

Χωρίζουμε σε 12 ίσα μέρη.
Ζχηματίστε κάθε κομμάτι με αλευρωμένα χέρια σε μια λεία μπάλα.
Σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, ισιώστε τις μπάλες.
Σκεπάζουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ελαφρά ένα κομμάτι ζύμης τη φορά σε κύκλο διαμέτρου 6 ιντσών, αναποδογυρίζοντας
τη ζύμη μία φορά.
Μην τρυπάτε ή σκίζετε τη ζύμη.
(Δουλεύουμε με αρκετό αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη) Τοποθετούμε σε ταψί.

Ψήνετε ένα ταψί τη φορά, σε φούρνο 220 βαθμούς για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να σφίξει απαλά.
Γυρίστε με μια σπάτουλα και ψήστε 2 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, ψήνοντας τη μία παρτίδα πριν ξεσκεπάσετε και φτιάξετε τα επόμενα.
Για να σερβίρετε, κόψτε το ψωμί σταυρωτά και γεμίστε τις τσέπες με γέμιση που θέλετε ή κόψτε σε κομμάτια και τηγανίστε τα για βούτηγμα.

Καλή Απόλαυση

Stephan Pappas

Προηγούμενο άρθροΕίναι το πιο ζουμερό γεμιστό μπιφτέκι…Εχει 2 βασικά μυστικά.
Επόμενο άρθροΤούρτα καρυδιού που λιώνει στο στόμα σας…με δύο κρέμες