Παγωτό με φρέσκο λεμόνι

Συστατικά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πληρης
1 φλιτζάνι ζάχαρη (ψιλή)
¼ φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού (στραγγιστό)
1 φλιτζάνι μισό και μισό (συνδυάστε 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος)

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε απαλά μαζί με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 10-15 λεπτά.
Ανακατεύουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και χτυπάμε να ενωθούν και μετά προσθέτουμε το μισό και το μισό και ανακατευουμε καλά.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα (20 εκ.), καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και παγώστε μέχρι να σφίξει για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Πάρτε με το κουτάλι του παγωτού και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση!

Σημείωση: Το “μισό και το μισό” είναι απλώς ένα μείγμα από ίσες ποσότητες γάλακτος και κρέμας.
Ενώ η παχύρρευστη κρέμα έχει τουλάχιστον 30 τοις εκατό λιπαρά, η “μισή και η μισή” έχει μεταξύ 10 και 18 τοις εκατό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό και μισό σε συνταγές, αλλά επειδή είναι χαμηλών λιπαρών δεν μπορεί να χτυπηθεί, δεν θα κάνει κορυφές.

Προηγούμενο άρθροΠατάτες στο πήλινο με μπρόκολο και τυρί
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα a la Creme