Παγωτό cheesecake σε μπολ.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη.
Για δύο μπολ διαστάσεων 8,2 επί 5,8 εκ.

Υλικά

Σχετικά με τη βάση:
40 γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας / Χρησιμοποίησα καρύδια /
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1/2 κγ ζαχαρη

Για την κρέμα:
100 ml. κρέμα γάλακτος 30 τοις εκατό ή περισσότερο / μπορείτε να αντικαταστήσετε με γιαούρτι /
100 γρ τυρί κρέμα
1 κ.σ. ζαχαρη

Εκτέλεση

Για την βάση
Όλα ανακατεύονται, μοιράζονται στα μπολ και πιέζονται στον πάτο.

Αρχικά χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την ζαχαρη. Χτυπάμε και μοιράζουμε σε μπολ.

Από πάνω γαρνίρισα με σπιτική μαρμελάδα blueberry.

Για τη μαρμελάδα χρησιμοποίησα μερικά βατόμουρα, ίσως 1/3 φλιτζάνι, δεν μέτρησα ακριβώς. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πήξουν. Είναι γρήγορη.
Δεν βάζω νερό. Μετά ριχνω ζαχαρη κατά βούληση. Δεν την χρησιμοποίησα ολη, έμεινε!
Μπορείτε να το φάτε ως απλό cheesecake. Το βάζω όμως στην κατάψυξη για μιάμιση με δύο ώρες μέχρι να σφίξει!

Είναι υπέροχο παγωτό!

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με φρέσκες πατάτες
Επόμενο άρθροΠολύ επιτυχημένο κέικ με κεράσια