Παραδοσιακό Πολίτικο Γλυκό Θεσσαλονίκης

Πολίτικο Θεσσαλονίκης με σιρόπι, κρέμα, σόδα και μαστίχα. Ένα παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό μοναδικό στη γεύση και το άρωμα. Εύκολη εκτέλεση με σίγουρη επιτυχία! Ιδανικό γλυκό για κέρασμα και επιδόρπιο σε επίσημο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού και θα μοσχοβολίσει όλο το σπίτι.

Υλικά👇

Σιμιγδαλι 2,5 κούπες τσαγιού χοντρό
Ζαχαρη 1 κούπα
Γάλα 300 γραμμάρια
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά σούπας
Σοδα 1 κουταλάκι κοφτό
Μαστιχα Μισό κουταλάκι αλεσμένη
Σιρόπι
Ζαχαρη 2,5 κούπες τσαγιού
Νερό 2 κούπες τσαγιού
Κανελά 1 ξύλο
Πορτοκαλι Μία φλούδα
Κρέμα
Κρεμα Ζαχαροπλαστικης 1
Γάλα 600 gr
Κανελά μπόλικη

Εκτέλεση👇

Ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 25 * 35 μέγεθος, και ρίχνουμε το μείγμα με το σιμιγδάλι… Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά…. Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό σιρόπι με κουτάλι.
Σιρόπι
Τα βράζουμε για 8 λεπτά
Κρέμα
💢Χτυπάμε μία κρέμα ζαχαροπλαστικής με 600 gr γάλα μέχρι να δέσει καλά. Όταν έχει κρυώσει τελείως το γλυκό μας απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί και να τραβήξει τουλάχιστον για τρεις ώρες.

ΠΗΓΗ: Ελληνική Κουζίνα

Προηγούμενο άρθροΜία λαχταριστή τούρτα για τους λάτρεις του καφέ…αξίζει τον κόπο
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή τυρόπιτα Μετσόβου με σπιτικό φύλλο