Πατάτες baby σε σακούλα στο φούρνο

Συστατικά:

1- 1,2 κιλά baby φρέσκες πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλωναράκια άνηθο
1 κοτσάνι φρέσκο δυόσμο
1 κουταλάκι του γλυκού παπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι (ή κατά βούληση)
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Οι φρέσκες πατάτες καθαρίζονται και πλένονται καλά, είναι baby και τις αφήνω ολόκληρες.
Βάλτε σε μια σακούλα φούρνου. Καρυκεύουμε με μαύρο πιπέρι, αλάτι 1 κ.γ. παπρικα και λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι νερό. Κλείνουμε τη σακούλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Ανοίγουμε τη σακούλα, προσθέτουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για άλλα 10-15 λεπτά. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άνηθο και, αν θέλουμε, φρέσκο ​​δυόσμο.
Εξαιρετικές με τζατζικι και μπύρα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολό ροδάκινο…το τέλειο καλοκαιρινό γλυκό😊
Επόμενο άρθροΕργολάβοι….είναι απλοί αλλά πολύ τραγανοί απ έξω και μαλακά μέσα