Πατατοκεφτέδες

Δοκίμασες πατατοκεφτέδες; Είναι πολύ νόστιμοι! Και μαγειρεύονται αρκετά γρήγορα. Το έκανα πολύ συχνά , αλλά τελευταία δεν έχω
κάνει πολλά. Τους σέρβιρα με σάλτσα κέτσαπ ανακατεμένη με μουστάρδα και τους άρεσε.

Συστατικά:

600 γρ πατάτες
1 αυγό
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα πράσινο σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
70-100 γρ αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
λάδι τηγανίσματος

Εκτέλεση

1. Πρώτα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε να βράσουν.
2. Αφού βράσουν οι πατάτες, στραγγίζουμε καλά το ζουμί και τις πολτοποιούμε σαν πουρέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένο, το αυγό και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
4. Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Αφού ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια που έχουμε περασει μέσα από
το αλεύρι και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια σε δίσκο στρωμένο με πετσέτες κουζίνας.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές!
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δυνατή φωτιά για να μην μουλιάσουν στο λάδι. Ωστόσο, δεν πρέπει να τηγανιστούν για πολλή ώρα γιατί οι
πατάτες είναι ήδη ψημένες.
Αφαιρούμε τα τηγανητά κεφτεδάκια σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτες κουζίνας που θα απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες και μετά τις σουρώνουμε.
Μπορεί να σερβιριστεί με σαλάτες, τυρί ή λαχανικά.

ΠΗΓΗ: farfuria-cu-gust.ro

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια στο φούρνο με Μελιτζάνα και μοτσαρέλα
Επόμενο άρθροΤο πιο γρήγορο κέικ στον κόσμο: κέικ γιαουρτιού και φράουλας, απίστευτα νόστιμο!