Σαλάτα Πικάντικη με Φέτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 – 15 λεπτά

Υλικά

½ μικρό κίτρινο ή κόκκινο κρεμμύδι, λεπτώς κομμένο σε κύβους
2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε κύβους ή ντοματίνια κομμένα στην μέση
¼ μακρύ αγγούρι ή ½ μικρό αγγούρι, λεπτώς κομμένο σε κύβους
1 Χούφτα μαϊντανό φύλλα, ψιλοκομμένο
110gr τριμμένη φέτα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (ή πάπρικα) νιφάδες
1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
2 κουταλιές σουπας εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με τα χέρια σας το τυρί,τα κρεμμύδια, το κύμινο, την ρίγανη και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Αυτό θα μαλακώσει το κρεμμύδι και θα διοχετεύσει τα μπαχαρικά στη φέτα και στο κρεμμύδι.
Προσθέστε τις ντομάτες, το αγγούρι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Ελέγξτε τα καρυκεύματα και προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι στο γούστο σας.
Σερβίρετε με ψημένο ψωμι ή πιτούλες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες Φούρνου με λαχανικά
Επόμενο άρθροΜαλακά Κουλούρια από το Χωριό