Πιτούλες με τυρί και μπαχαρικά

Υλικά

2 κουπες αλεύρι και 1/3 κουπας για να πασπαλίσετε στον παγκο
1 ξερή μαγιά στο αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη κοφτη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτη
1 κουπα ζεστό νερό
4 κ.σ. λάδι
Για γαρνίρισμα με κίτρινο τυρί, ξερή ρίγανη, θυμάρι και χρωματιστό αλάτι / ίσως άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε στον πάγκο πασπαλίζοντας με αλεύρι. Σκεπάζουμε τη ζύμη στο μπολ με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
Με τα χέρια μας σχηματίζουμε 4-5 πιτσακια. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί και μυρωδικά. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 10-15 λεπτά. Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο άρωμα από αυτό των φρεσκοψημένων!

Καλη Απόλαυση!
Μυστικές συμβουλές!
Σκεπάζουμε τα πιτάκια με αλουμινόχαρτο αν χρειαστεί για να μην καεί το κίτρινο τυρί!

Προηγούμενο άρθροΚρέμα Βανίλιας με Μασκαρπόνε
Επόμενο άρθροΚέικ με γλάσο Σοκολάτας και ξηρούς καρπούς (Νηστίσιμο)