Δίχρωμο κεικ με σοκολάτα

Υλικά

4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
160 ml λάδι
100 ml νερό
300 γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 π. ζάχαρη βανίλιας
20 γρ κακάο

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με 100 γρ ζάχαρη μέχρι να σφίξουν.
Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε λάδι και νερό και ανακατεύουμε με το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα καλά.
Αφήνουμε στην άκρη το 1/3 των ασπραδιων.

Προσθέτουμε τα 2/3 απο τα ασπραδια στη ζύμη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τώρα ρίχνουμε το 1/3 της τελικής ζύμης στα ασπράδια που αφήσαμε και προσθέτουμε κακάο, ανακατεύουμε όλα μαζι.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στην λευκή ζύμη .
Τώρα βάζετε εναλλάξ τη μαύρη και λευκή ζύμη σε φόρμα του κεικ, μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε φόρμα
Ψήνετε για 50 λεπτά σε θερμοκρασία 180 βαθμών Περιχύνετε το έτοιμο κρύο κεικ με σοκολάτα και πασπαλίζετε με ξηρούς καρπούς.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Галя Лилик

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο γλυκό μήλου (ψυγείου)
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα τραγανά κουλουράκια γλυκάνισου