Πορτοκαλόπιτα

Ένα από τα αγαπημένα μου ελληνικά γλυκά που μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα στο σπίτι.

Υλικά

1 πακ Φύλλα κρούστας πίτας
3 αυγά
1 κουπα γιαούρτι
1 κούπα ζάχαρη
2/3 κουπας λάδι
2 βανίλιες
1 κουτ μπέικιν πάουντερ
ξυσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (φρεσκοστυμμένο εννοείται, μην πάρεις του κουτιού)
2 ποτήρια ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού (ναι, και στο σιρόπι)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι, το οποίο φτιάχνουμε πρώτα για να κρυώσει. Βραζουμε για 1/4 της ώρας.
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη σε ένα λεκανάκι. Ριχνουμε τα αυγά ,το γιαούρτι, τις βανιλιες, το μπεικιν, το ξύσμα και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μίγμα. Παίρνουμε το φύλλο, το ανοίγουμε και το κόβουμε κομμάτια. Το αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς. Μετά λίγο λίγο το φύλλο το ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί (Ν28 ).

Ρίχνουμε το μίγμα όλο και ψήνουμε περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 190 βαθμούς αλλά εξαρτάται και από το φούρνο σας. Ψήνουμε μέχρι να ροδισει και να φουσκώσει ελαφρά. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο, αν βγει στεγνό είναι έτοιμο! Περιχυνουμε το γλυκό μας μόλις το βγάλουμε με το κρύο σιρόπι.

Αν αγαπάτε τη γεύση του πορτοκαλιού,… αυτό είναι το κέικ σας!

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες Πλακί με 2 τρόπους…
Επόμενο άρθροΕύκολα κουλουράκια πασχαλινά και όχι μόνο