Πράσινη σαλάτα με υπέροχο ντρέσινγκ

Υλικά

450 γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 Σαλάτες επιλογη σας ή 1 μαρούλι
¼ Μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
¾ Φλιτζάνι ντοματινια κομμένα στην μέση
½ αγγούρι κομμένο σε φέτες
1 αβοκάντο σε φέτες (προαιρετικα)
⅓ φλιτζάνι καλαμπόκι φρέσκο ​​ή σε κονσέρβα

Ντρεσσινγκ

1 φλιτζάνι Απλό μη λιπαρό γιαούρτι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κσ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​άνηθο ψιλοκομμένο
Θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες

Ξεκινήστε με το να φτιάξετε το σπιτικό ντρέσινγκ. Προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό βάζο, τοποθετήστε το καπάκι και μετά ανακινήστε για να γαλακτωματοποιηθεί.
Ρίξτε περίπου το 1/3 του dressing πάνω από το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Βάλτε στο ψυγείο το υπόλοιπο ντρέσινγκ μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το κοτόπουλο σε μια στρώση.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και μαγειρευτούν για περίπου 5-7 λεπτά.
Για να συγκεντρώσετε τη σαλάτα, προσθέστε τα πράσινα σε ένα μεγάλο μπολ. Ριξτε από πανω τα υπόλοιπα υλικά.
Λίγο πριν το σερβίρετε, ρίξτε το ντρέσινγκ.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤούρτα “Βικτόρια” … πολύ ελαφριά και πεντανόστιμη
Επόμενο άρθροΚρεατόπιτα με τραγανό φύλλο