Προφιτερόλ.

Είναι αδύνατο να μην ερωτευτείς αυτή τη συνταγή. Αέρινη ζύμη choux, και μέσα – η πιο ντελικάτη κρέμα!

Υλικά

• νερό – 125 ml
• βούτυρο – 75 γρ
αλεύρι – 100 γρ
• αυγά – 3 τεμ
ζάχαρη – 90 γρ
• ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
• γάλα – 250 ml
• αλεύρι – 20 γρ
σοκολάτα – 100 γρ

Για το γλάσο σοκολάτας
100 γραμμάρια ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
100 ml κρεμα γάλακτος να είναι κρύα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα γαλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Αφήστε το να καθίσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέχρι
να ομογενοποιηθεί σε συνοχή.
Βουτήξτε την κορυφή κάθε προφιτερόλ στο γλάσο και τινάξτε την περίσσεια.
Τοποθετούμε σε πιατέλα να δέσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΡολά με πράσο & τυριά τυλιγμένα σε παραδοσιακό φύλλο
Επόμενο άρθροΜαρμάρινα μπισκότα σοκολάτας