Ρατατούι με λαχανικά

Το Ρατατούι με λαχανικά είναι ένα από τα αγαπημένα συνοδευτικά της οικογένειάς μου.

Υλικά

* 2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Μείγμα μπαχαρικών για λαχανικά
* Ρίγανη
* 2-3 φύλλα δάφνης
* 6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, συν για το σερβίρισμα
* 2 -3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους 1/3 ίντσας
* 1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
* 1 πράσινη πιπερίτσα
* 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 1/4 ίντσας
* 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
* 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια με τους χυμούς της
* 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
* 1 φλιτζάνι κονσέρβα τριμμένη ντομάτα
* 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέστε κόκκινες πιπεριές, πράσινη πιπερίτσα, αλάτι, πιπέρι, μείγμα μπαχαρικών, και ρίγανη.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά πριν προσθέσουμε τις μελιτζάνες.

Προσθέστε περισσότερο καρυκεύματα και φύλλα δάφνης.
4. Προσθέστε ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες ντοματες και τον πελτέ ντομάτας ανακατεμένο με λίγο νερό.
5. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
6. Ραντίζουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε και σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.

ΠΗΓΗ: Nellie Mangoubi

Προηγούμενο άρθροΜια πεντανόστιμη σαλάτα γίνεται σε 5 λεπτά αν προβρασεις κάποια υλικά
Επόμενο άρθροΝτόνατς Γεμιστά