Ρεβάνι Πολίτικο με ινδοκάρυδο και παγωτο του κουταλιού με κεράσι

Υλικα

1 κουπα βουτυρο μαλακο
1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 κουπα γαλα
6 αυγα
1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
2 ποτηρια ινδικη καρυδα
1 ποτηρι αλευρι
2 κουτ γλυκου μπεικιν παουντερ

Για το σιροπι
3 ποτηρια νερο
2 1/2 ποτηρια ζαχαρη

Για το παγωτο
500 ml κρεμα γαλακτος
1 κουπα γιαουρτι στραγγιστο 10%
150 γρ ζάχαρη άχνη

Για το γλυκο κουταλιου
1 κιλο ζαχαρη
1 κιλο κερασια χωρις τα κουκουτσια τους

Εκτέλεση

Βραζουμε για 4′ το σιροπι κ το αφηνουμε να κρυωσει καλα. ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ-ΖΕΣΤΟ ΓΛΥΚΟ.
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη καλα. Προσθετουμε ενα ενα τα αυγα. Μετα το γαλα κ στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι στο οποιο εχουμε ριξει το μπεικιν. Εγω εβαλα σε 30αρα αποσπωμενη φορμα βουτυρωμενη. Μπορειτε κ σε πυρεξ. Ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 στις αντιστασεις στη μεση του φουρνου για μια ωρα. Μολις βγει το γλυκο το σιροπιαζουμε αμεσως με το κρυο σιροπι.

Για το παγωτο
Σε ένα μπωλ χτυπησα την κρεμα γαλακτος με το γιαουρτι στραγγιστο 10% και μία κούπα γλυκο του κουταλιου κερασι.

Για το γλυκο κουταλιου
1 κιλο ζαχαρη κ 1 κιλο κερασια χωρις τα κουκουτσια τους. Τα εβαλα σε κατσαρολα τα αφησα λιγο να βγαλουν τα υγρα τους κ τα εβρασα στο τελος εριξα χυμο λεμονιου.

Καλη επιτυχια!!!😍😍

ΠΗΓΗVoula Damala
Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με Πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας.Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό πιάτο!😊🌶🌶
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρομπουρέκια..!!