Ριζότο με μανιτάρια

Υλικά

200 γραμμάρια ρύζι (arborio ή carnaroli ή vialone nano ή καρολίνα)
800 ml ζεστό νερό με δύο κύβους ζωμού μανιταριού
100 ml λευκό κρασί
2-3 κουταλιές κονιάκ
μια χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια
Πιπέρι
Βούτυρο
ελαιόλαδο (το ορυχείο είναι με τρούφα)
100 γρ. Μανιτάρια (είναι κατεψυγμένα άγρια ​​μανιτάρια)
μαϊντανός

Εκτέλεση

Διαλύστε τους ζωμούς σε ζεστό νερό, προσθέστε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βραστό ζωμό κοτόπουλου, λαχανικών …
Τηγανίστε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί ή το κονιάκ. Προσθέστε το πιπέρι και τα κατεψυγμένα μανιτάρια.
Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα μανιτάρια, τα σοτάρετε ξεχωριστά με λάδι και τα προσθέτετε στο τελικό ριζότο. Στη συνέχεια, αρχίστε να προσθέτετε με την κουτάλα ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Τελειώστε, προσθέστε ένα κομμάτι βούτυρο, πασπαλίστε με μαϊντανό (ή άλλο μπαχαρικό).
Μπορείτε να προσθέσετε τηγανητά κομμάτια κρέατος, λαχανικά …

Να έχετε μία ωραία μέρα

Προηγούμενο άρθροΤο Μπανόφι με τις περισσότερες κοινοποιήσεις στο internet
Επόμενο άρθροΣεφταλιές…δείτε την τεχνική