Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά

Απόψε για δείπνο, ήθελα να δοκιμάσω μια παραλλαγή στα Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά που φτιαχνουμε συνήθως. Αυτός ο τρόπος σερβιρίσματος του θα ήταν τέλειος για ένα τραπέζι μπουφέ, ή ακόμα και ως ορεκτικό σε μικρά πιάτα. Ο σύζυγός μου και εγώ λατρεύουμε το αποτέλεσμα.

Συστατικά:

Προσπαθήστε να πάρετε ίσο μέγεθος 4 ή 5 μελιτζάνες
-φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
-αλάτι

Συστατικά για τη γέμιση με κρέας:
– 500 γρ Μοσχαρίσιος κιμάς.
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 μέτριο κρεμμύδι 🧅, ψιλοκομμένο σε κύβους
– 3 μίνι πιπεριές, ψιλοκομμένες σε κύβους
– 2 μέτριες ντομάτες 🍅. Σε λεπτούς κύβους
– αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
– 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
– 1 κουταλιά της σούπας πάστα γλυκιάς κόκκινης πιπεριάς

Οδηγίες:

Ξεκινήστε με το μερικό ξεφλούδισμα των μελιτζανών σας, κόψτε τις σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ με αλατισμένο νερό, σκεπάστε τις και μουλιάστε τις για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με τρχούμενο κρύο νερό, ταμποναρετε κάθε μελιτζάνα σφιχτά για να φυγει η περίσσεια νερού, τοποθετήστε την σε χαρτι κουζινας. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες σας και τις αφήνετε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι μόλις τηγανιστούν.

Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδό σας, προσθέστε τα κρεμμύδια σας και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα, στη συνέχεια προσθέστε το κιμά και τις ντομάτες σας, πιπεριές και συνεχίστε να μαγειρεύετε και άλλα 5-7 λεπτά, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι στο μείγμα σάλτσας ντομάτας και μαγειρέψτε άλλα 10-15 λεπτά, προσαρμόζοντας τα καρυκεύματα όπως χρειάζεται, αφήστε τα στην άκρη για να κρυώσουν.

Πάρτε μια φέτα τηγανητής μελιτζάνας, τοποθετήστε περίπου μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα κρέατος από πάνω και απλώστε το ομοιόμορφα,

Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά
Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά

τυλίξτε το σε ρολό και τοποθετήστε το σε ένα ταψί 22 x 30 εκ. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να εξαντλήσετε τις μελιτζάνες σας.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και τον πελτέ καυτερής πιπεριάς, αραιώστε με 1 & 1/2 κούπα νερό και περιχύστε τις μελιτζάνες.


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ψήστε για 30-45 λεπτά, σερβίρετε με πιλάφι ρυζιού.

Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά

H Συνταγή είναι του Gohar Tashan

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολά μελιτζάνας με ζαμπόν και τυρί

Ρολάκια μελιτζάνας με ζαμπον και τυρί

Δείτε Επίσης: Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και μπεικον | Τα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου

Συστατικά

2 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες
150 γραμμάρια τυρί κιτρινο σε φέτες (επιλογής σας)
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
350 γρ. Σπιτική σάλτσα ντομάτας (ή έτοιμη σάλτσα barilla)
1/2 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη
1/2 κουταλιά της σούπας ξηρό βασιλικό
αλάτι
3 – 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
3 – 4 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα

Πυρέξ  25 cm x 19 cm x 5 cm

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος της μελιτζάνας. Αλατίζουμε μια μια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ να βγάλουν τα υγρά τους. Στο τέλος πλύντε τες καλά να φύγει το υπερβολικό αλάτι.
Λαδώστε το τηγάνι σας ελαφρώς, στεγνώστε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τηγανίστε όλες τις μελιτζάνες και βάλτε σε ένα πιάτο.

Μέσα σε ένα μπολάκι παγωτού έχετε το τρήμα φρυγανιάς , προσθέτουμε ρίγανη, βασιλικό, τυρί παρμεζάνα και τ’αναμιγνύουμε.
Τοποθετούμε την πρώτη μελιτζάνα στο πάγκο μας, στρώνουμε μία φέτα ζαμπόν μία φέτα τυρί, πασπαλίζουμε με το μείγμα και διπλώνουμε σε ρολάκι.

Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθούν οι μελιτζάνες.
Σε 350 gr σάλτσα  ρίχνουμε μέσα μισό κουταλάκι ρίγανη και μισό κουταλάκι βασιλικό και ανακατεύουμε.
Στο πυρέξ μας κάνουμε από κάτω μία στρώση με την σάλτσα ντομάτας και από πάνω στρώνουμε όλα τα ρολάκια.
Σκεπάζουμε με φέτες τυριού, και πασπαλίζουμε με το μείγμα από το τρήμα φρυγανιάς πάνω από το τυρί και από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και

Δείτε Επίσης: Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και μπεικον | Τα Αυθεντικά Ρολάκια μελιτζάνας σε ποιότητα εστιατορίου

καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΨητές λαχανικά στο φούρνο σερβιρισμένα με γιαουρτοσκόρδιον
Επόμενο άρθροΤας Κεμπαπ με ιδιαίτερο πουρέ πατάτας