Ρολό με μέλι και αχλάδια

Υλικά

Ζύμη για ρολό:
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
100 ml λάδι
70 γρ μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
200 γρ αλεύρι
πρέζα αλάτι

Κρέμα:
150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
300 γρ βρασμένο ζαχαρουχο γάλα
150 γρ λιωμενη σοκολατα
Αχλάδι 🍐🍐🍐

Εκτέλεση

Για το ρολό
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το μέλι, το λάδι, το αλεύρι και τη σόδα, ανακατεύουμε όλα καλά με ένα μίξερ, ψήνουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα για 30-35 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Φόρμα 25×35 εκ. Αφαιρούμε από το φούρνο, αναποδογυρίστε πάνω στην περγαμηνή και τυλίξτε, κρυώστε.

Για την κρέμα
Καθαρίζουμε 3 αχλάδια και τα κόβουμε σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πασπαλίζουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε 10 γραμμάρια βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας
χυμό λεμονιού.

Χτυπάμε το βουτυρο με το ζαχαρουχο και την λιωμένη σοκολάτα.
Αλείφουμε το ρολό με κρέμα ζαχαρουχο και απλώνουμε κομμάτια αχλάδια,

το στρίβουμε, το καλύπτουμε με κρέμα και από πάνω πασπαλίζουμε με κακάο. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το ρολό είναι πολύ νόστιμο😋 στο υπόσχομαι

ΠΗΓΗ: Галя Лилик

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι λεμονάτο, μελωμένο στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΣούπερ νόστιμο κέικ ανανά με καρύδα