Ρολό μπισκότο λεμόνι

Αντί για κέικ, σας προτείνω να μαγειρέψετε αυτό το υπέροχο, πολύ νόστιμο ρολό μπισκότων με το θεϊκό άρωμα του λεμονιού στο γιορτινό τραπέζι.
Παρασκευάζεται πολύ απλά και αρκετά γρήγορα, σε σύγκριση με την παρασκευή κέικ, επομένως αυτή είναι μια ιδανική επιλογή όχι μόνο για γιορτές, αλλά και για ένα κάλεσμα σε καφε.

Συστατικά:

Γάλα – 50 ml.
Βούτυρο – 100 γραμμάρια.
Αλεύρι – 150 γραμμάρια.
Αλάτι – 1 πρέζα.
Σόδα – 1 πρέζα.
Αυγό – 9 τεμάχια.
Ζάχαρη – 200 γραμμάρια.
Χυμός λεμονιού – 100 ml.
Ξύσμα λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.

Μέθοδος μαγειρέματος:

Αρχικά, σε μια μικρή κατσαρόλα ή μεταλλικό μπολ, ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε το βούτυρο (50 γραμμάρια) σε αυτό.
Στη συνέχεια, σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τρία αυγά συν τρεις κρόκους, με τη ζάχαρη, μέχρι να αφτατεψουν.
Μετά από αυτό, κοσκινίζουμε το αλεύρι από ένα σουρωτήρι και ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Αντί για μπέικιν πάουντερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε
σβησμένη σόδα προσθέτοντάς τη στο μείγμα των αυγών. Στη συνέχεια ριχνουμε και ζυμώνουμε το αλεύρι σε μικρές μερίδες στα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ρίξτε το γάλα και το βούτυρο σε μια λεπτή ροή. Ανακατεύετε συνεχώς, για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίξερ
σε χαμηλή ταχύτητα.

Αλείφουμε ένα ταψί με φυτικό λάδι ή βάζουμε λαδωμένη λαδόκολλα, ρίχνουμε τη ζύμη και την ισοπεδώνουμε. Στείλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
10-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
Μετά το φούρνο, τυλίγουμε αμέσως το κέικ μαζί με το χαρτί και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία της γέμισης. Για να το κάνετε αυτό, στύψτε το χυμό από τα λεμόνια και στον λεπτό τρίφτη αφαιρέστε λίγο
ξύσμα.
Ξύσμα λεμονιού, προσθέτω στην κρέμα για να ενισχύσω τη γεύση λεμονιού. Προσθέτω το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη στο ζουμί και βάζω φωτιά.
Ζεσταίνουμε λίγο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Φέρτε το μείγμα να πάρει μια βράση.
Στο μεταξύ χτυπάμε ελαφρά τα υπόλοιπα τρία αυγά με 15 γραμμάρια αλεύρι. Μόλις πάρει βράση ο χυμός με το λάδι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα ζωηρά.

Επιστρέψτε στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να πήξει. Η κρέμα θα βγει με μικρούς σβόλους, συνήθως την περναω από σήτα.
Αφού κρυώσει το μπισκότο μας, το ξετυλίγουμε και αφαιρούμε το χαρτί, το αλείφουμε γενναιόδωρα με κρέμα και το τυλίγουμε ξανά σφιχτά.
Το στέλνουμε στο ψυγείο για μια-δυο ώρες να κρυώσει και να μουλιάσει. Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε όπως θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα κεφτεδάκια και η κρεμώδης σάλτσα είναι ο τέλειος συνδυασμός.
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμα Linguine με άρωμα θάλασσας μια απόλαυση για τον ουρανίσκο