Ρωσική σαλάτα 

Υλικά

Για μαγιονέζα χρησιμοποίησα
2 κρόκους αυγού
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.γ. λευκό ξύδι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
250 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι

για λαχανικά
2 μεγάλα καρότα
2 μεγάλες πατάτες
4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρεμένο σε κονσέρβα αρακά
Για να διακοσμήσετε βραστά αυγά, μαύρες ελιές, ψητές πιπεριές στο λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν σε ένα σουρωτήρι, ενώ στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα.

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγού, τη μουστάρδα, το ξύδι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, με αργή σταθερή ροή σαν κορδόνι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός. Σταματάμε το ανακάτεμα όταν δούμε πως πως η μαγιονέζα έχει αποκτήσει άσπρο χρώμα.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά προσθέτοντας τον αρακά, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, ανακατεύουμε καλά, διακοσμούμε όπως μας αρέσει και voilà 😋🤗

Καλή Απόλαυση