Σαλάτα λάχανο

Υλικά

1 κεφάλι πράσινο λάχανο, λεπτώς τεμαχισμένο
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1/2 κίτρινο ή κόκκινο κρεμμύδι, λεπτά κομμένο σε φέτες
Σάλτσα
1/3 φλιτζάνι ξίδι μηλίτη μήλου ή ξύδι κόκκινου κρασιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι, (ή περισσότερο, ανάλογα με τη γλυκύτητα που θέλετε)
1/2 κουταλιού της μουστάρδας
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
1/4 κουτ.γλυκ αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Προσθέστε το τεμαχισμένο πράσινο λάχανο, το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μικρότερο μπολ, χτυπήστε μαζί το ξύδι, μουστάρδα, μέλι, ελαιόλαδο, σουσάμι, αλάτι και πιπέρι για να
δημιουργήσετε μιά σάλτσα. Δοκιμάστε την σάλτσα και αποφασίστε εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο μέλι.
Προσθέστε περίπου την μισή του σάλτσα στο λάχανο, τα κρεμμύδια και τα καρότα και ανακατεψτε απαλά.
Προσθέστε αργά περισσότερη σάλτσα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή σας δόση σάλτσας.
Σερβίρετε και απολαύστε!


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ Λίζας
Μπορείτε επίσης να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.

ΠΗΓΗ: downshiftology.com

Προηγούμενο άρθροΤα Πασχαλινά Κουλουράκια
Επόμενο άρθροΓαρίδες στο τηγάνι με χυμό λεμονιού και σκόρδο