Σαλάτα με κολοκυθάκια και λαχανικά

Εποχή με κολοκυθάκια. Σήμερα έφτιαξα μια σαλάτα και σας μοιράζομαι τη συνταγή.

Συστατικά:

2 κολοκυθάκια,
1 κουτ. αλάτι,
μισό ματσάκι μαϊντανό (20 γρ.),
2 τεμ. κρεμμύδι,
2 τεμ. καρότα,
200 γραμμάρια μανιτάρια (σαμπινιόν),
2 τεμ. πάπρικα,
2 σκελίδες σκόρδο,
λάδι για τηγάνισμα.

Μπαχαρικά:
4 γρ καυτερή πάπρικα (τσίλι),
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι,
0,5 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο,
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας,
1 μια κουταλιά ξύδι
σουσάμι για διακόσμηση (προαιρετικά).

Παρασκευή:

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Όλα μαγειρεύονται σε ένα τηγάνι με λάδι με την ακόλουθη σειρά για μερικά λεπτά:
1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους.
2. Τρίβουμε τα καρότα σε τρίφτη.
3. Μανιτάρια (σαμπινιόν) κομμένα σε φετες.
4. Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες.

Προσθέστε μπαχαρικά και μαγειρέψτε τα όλα μαζί για 2 λεπτά.
Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει το περιττό νερό. Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαλακωμενα λαχανικά,
ξύδι, σάλτσα σόγιας στα κολοκυθάκια και λιωστε το σκόρδο με μια πρέσα σκόρδου. Ανακατεύουμε τα πάντα και αφήνουμε για 3 ώρες.
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι πριν το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Πηγη: Валентина Кузьмова

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό κεμπαπ σε σχαροτήγανο.
Επόμενο άρθροΜελιτζάνα Γεμιστή Ψητή