Σαρδέλες στο τηγάνι

Πανεύκολες Σαρδέλες στο τηγάνι με σκόρδο και λεμόνι συνοδεία με ένα λευκό κρασί είναι καλύτερος μεζές αν εισαι και κοντα στην θάλσσσα

Υλικά (για 2 – 3 άτομα)

500 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από τα λέπια, το κεφάλι και τα εντόσθια και καλά πλυμένες
8 σκελίδες σκόρδου (ή όσο θέλουμε και μας αρέσει), κομμένες σε λεπτές φέτες
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου, βιολογικού
30 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, κοπανισμένη
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τις μαγειρέψουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 250 ml νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα σκόρδα.

Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες και να αναμειχθούν τα αρώματα.

Σερβίρουμε αμέσως συνοδεία πράσινης σαλάτας και ζεστού ψωμιού.

 

Προηγούμενο άρθροΤα μπισκοτάκια της Ιωάννας με σταγόνες σοκολάτας
Επόμενο άρθρο🥖🥖Ψητό μπαγιατικο ψωμί με τυρί και σκόρδο