Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και καρύδια

Υλικά:

σιμιγδάλι χοντρό 1 φλυτζάνι
Λάδι 2-3 κ.σ
Ζάχαρη 1 φλυτζανι
Νερό 2 φλυτζανια
1/2 φλυτζανι χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
Κακάο 1 κουταλιά της σούπας
Μια πρέζα κανέλα
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
Καρύδια 5-6 τεμάχια για διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά ζεσταίνω το λάδι σ ένα τηγάνι με αντικολλητική επικάλυψη και όταν είναι ήδη ζεστό βάζω το σιμιγδάλι.
Το μαγειρεύω μέχρι να ροδίσει με συνεχές ανακάτεμα, απλά μου αρέσει το φρυγανισμένο άρωμά του, μπορείτε να το μαγειρέψετε και για λιγότερη ώρα. Μειώνω τη φωτιά σε μέτρια.
Προσθέστε το κακάο την κανέλα και το ξυσμα ανακατεύοντας ζωηρά. Ρίχνω ποτήρι χλιαρό ανακατεμένο νερό με το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύω, να μην μείνουν σβώλοι, προσθέτω το υπόλοιπο νερό, και προσωπικά προσθέτω άλλα 2/3 φλιτζανιού, μου αρέσει ο σιμιγδαλένιος χαλβάς να μην είναι πολύ σφιχτός. Να είναι ζουμερός. Και έτσι αρέσει σε μένα.

Το έτοιμο μείγμα χύνεται στο ταψί, διαμέτρου περίπου 28 εκ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φορμάκια σιλικόνης. Από πάνω τακτοποιώ ωμά καρύδια και αν τα καβουρδίσετε σε στεγνό τηγάνι, θα κάνετε το γλυκό τρελά αρωματικό και νόστιμο.
Τώρα πρέπει να περιμένετε να σκληρύνει. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για μένα, γιατί όπως σας έχω ήδη πει, λατρεύω τα ζεστά γλυκά 😋

_cuva

Καλή απόλαυση!

Δεν μου άρεσε μικρός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, αλλά τον έφτιαχναν στο σπίτι και δεν τον έτρωγα με ευχαρίστηση. Έτσι είναι όμως με κάποια φαγητά, γίνονται αγαπημένα όταν αρχίζουμε να τα μαγειρεύουμε μόνοι μας σύμφωνα με το γούστο μας.
Και τώρα, για παράδειγμα, δεν μου αρέσει το τσουρέκι με καστανο από ζαχαροπλαστείο, αλλά όταν το ετοιμάζω στο σπίτι… Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο! 😊
Σας εύχομαι ένα υπέροχο βράδυ!
Να είστε υγιής!

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροCheesecake με γλάσσο καραμέλας και κάσιους
Επόμενο άρθροΜακαρονάδα με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού…Η γεύση είναι υπέροχα ισορροπημένη