Σιροπιαστό Γλυκάκι γιαουρτιού

Απαραίτητα προϊόντα:

3 αυγά
3/4 κουπας του Νες καφεκραμβέλαιο
3/4 κουπας του Νες καφε + 2 κσ σιμιγδάλι σίτου
1 κουπα του Νες καφε κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουπα του Νες καφε ψιλοκομένο καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κουπα  ξινη κρέμα ή γιαουρτι
100 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα

Για το σιρόπι:
1 κουπα του Νες καφε ζάχαρη
1 και 1/2 κούπα νερό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο μαζί για περίπου 4 λεπτά.
Προσθέστε το εκχύλισμα αμυγδάλου και την ξινη κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά.
Προσθέστε τα τρίμματα καρύδας και το σιμιγδάλι στο μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίο – μέγεθος 20 Χ 20
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα.
Τοποθετούμε τα αμύγδαλα πάνω από το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε τα υλικά του σιροπιού μαζί, ανακατεύοντας για περίπου 6 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ το κόβουμε και όσο είναι ακόμα σε σχήμα και ζεστό περιχύνουμε με το σιρόπι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια σε ζύμη με τυρί….αν δε το φτιάξετε δε θα μάθετε ποτέ ποσο νόστιμο είναι
Επόμενο άρθροΗ κλασική συνταγή της Λαγάνας….πετυχαίνει πάντα