Σοκολατένια Φαντασία..

Υλικά

Βάση:
5 αυγά,
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας λάδι,
6 κουταλιές της σούπας νερό,
6 κουταλιές της σούπας γάλα,
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας κακάο και
1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:
250 ml. Νερό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Γέμιση:
500 ml. κρέμα ζαχαροπλαστικής
300 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

Βάση:

Χτυπήστε για 5 λεπτά με το μίξερ τα αυγά με ζάχαρη, μετά προσθέστε το λάδι νερό γάλα, και χτυπήστε άλλα 30 δευτερόλεπτα με το μίξερ. Μετά ρίξτε το αλεύρι, κακάο και 1 μπέικιν πάουντερ και ανακατευουμε τα στεγνά υλικά με υγρά με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουε το μειγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά / μέχρι να ψηθούν και ελεγχουμε με την τεχνική της οδοντογλιφίδας αν βγει στεγνή.

Σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το Νερό και την ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά αφού πάρει βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε για 10 λεπτά. Περιχύνουμε το κρύο κέικ με ζεστό σιρόπι.

Γκαναζ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να ζεσταθεί / να μην βράσει / + την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνουμε την τούρτα με την κρύα γκαναζ και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Προηγούμενο άρθροΒασιλόπιτα με μαστίχα και αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΧωρίς τηγάνισμα ❗ Δεν μπορώ ποτέ να σταματήσω να μαγειρεύω αυτό το πιάτο. Nόστιμη και γρήγορη συνταγή με πατάτες