Σουφλέ Τυριού

“Αυτό το σουφλέ είναι πιο εύκολο να μαγειρευτεί από τα άλλα γιατί τα ασπράδια των αυγών δεν χωρίζονται από τους κρόκους. Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο φουσκωμένο, αλλά είναι πολύ πιο σταθερό, γευστικό  και δεν θα σας κουράσει. Μπορείτε ακόμη και να το φτιάξετε από το μέρα πρίν.”

Απαραίτητα Υλικά για 6 μερίδες

6 κουταλιές της σούπας λάδι
6 κουταλιές αλεύρι
2 κουπες Κρύο γάλα
1 κγ αλάτι
1 κγ μαύρο πιπέρι
5 μεγάλα αυγά
2 κουπες τυρί γραβιέρα, edam ή κίτρινο τυρί
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Έξι κουπάκια για σουφλέ ή κρέμα καραμελέ απλώνονται καλά με βούτυρο.
2. Προετοιμάστε τη σάλτσα μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο σε ένα βαθύτερο τηγάνι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 10 δευτερόλεπτα με συρμα. Προσθέστε το γάλα ταυτόχρονα και συνεχίστε να ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά μέχρι να βράσει το μείγμα. Πρέπει να είναι παχύ και λείο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.  Βάλτε στο ψυγείου για περίπου 10 λεπτά.
3. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κτυπήστε καλά τα αυγά με ένα πιρούνι. Αυγά, τυρί και φρέσκα κρεμμύδια προστίθενται στην κρύα σάλτσα. Το μείγμα διανέμεται στα καλούπια.
4. Ψήστε το σουφλέ για 20-30 λεπτά, μέχρι να υψωθεί καλά και να ροδίσει καλά στην κορυφή.
Είναι πιο νόστιμο αν σερβιριστεί αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΚοκκινιστό Πιλάφι με πληγούρι…Νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΜηλοπιτάκια στο τηγάνι