Σπανoκοκροκέτες

Η Συνταγή είναι από το Greek Cooking by Katerina

Τι θα χρειαστείτε

100 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα
200 γρ. σπανάκι στραγγισμένο
2 αυγά
20 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
Ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο
100 γρ. φρυγανιά + 4-5 κ.σ. για το πανάρισμα
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σπανακοκροκέτες

Εκτέλεση συνταγής

Σωτάρουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι πιέζοντας να φύγουν τα υγρά του.
Σε μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με το τυρί και τα αυγά.
Προσθέτουμε το δυόσμο και τον άνηθο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα περνάμε από τη φρυγανιά.
Μπορούμε να τα τηγανίσουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, πατώντας τα ελαφρά στη μέση να πλατύνουν και γυρίζοντάς τα μόλις ροδίσουν να ψηθούν και από τις δυο μεριές.
Μπορούμε επίσης να τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και να τα ψήσουμε στο φούρνο στους 190° στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι από το Greek Cooking by Katerina

Προηγούμενο άρθροΨημένα ζυμαρικά στο πήλινο με λουκάνικα
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με ζαμπόν και φέτα