Δείτε Επίσης Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας | Σταφιδόψωμο Αφράτο…κλασική συνταγή

Σπιτικό Κέικ Σταφίδας

Συστατικά:

4 φλιτζάνια αλεύρι
5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού, γαρύφαλλο αλεσμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κτυπημένα αυγά
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια σταφίδες
Ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια.

Κατευθύνσεις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε ένα ταψί 20 x 30 εκ .
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το αλάτι μαζί σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης (ξηρά συστατικά).
Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους και χτυπήστε με μέτρια ταχύτητα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας με χαμηλή ταχύτητα. Χτυπάμε για επιπλέον 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν και τα τρία συστατικά.
Χτυπάμε 2 φλιτζάνια ξηρών συστατικών στο μείγμα βουτύρου. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι γάλα και χτυπήστε μαζί  σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά και χτυπήστε με χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό,  και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και χτυπήστε ξανά σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.  Ανακατέψτε τις σταφίδες χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τοποθετήστε το στο κέντρο του φούρνου. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή έως ότου βγει μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο καθαρή. Ξεκινήστε τον έλεγχο κάθε 5 λεπτά ξεκινώντας από το σημείο των 45 λεπτών.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει στον πάγκο για 15 λεπτά. Χαλαρώστε τις άκρες του ταψιού με ένα μαχαίρι και αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα ψύξης. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη αφού το κέικ είναι  κρύο τελείως ή λίγο πριν το σερβίρετε.

Δείτε Επίσης Σταφιδόψωμα «χωρίς σταφίδες» αλλά με σταγόνες σοκολάτας | Σταφιδόψωμο Αφράτο…κλασική συνταγή

Ευχαριστούμε https://www.greekboston.com/

 

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο ή κανταιφι; Δύο σε ένα!! 💖
Επόμενο άρθροΠίτσα με βάση από κολοκύθι