Συκωτάκια κοτόπουλου με φρυγανιά στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου ..

Υλικά

500 g / 1 πιάτο / συκώτι
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
2 φακ φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι

Σάλτσα Σκόρδου

γιαούρτι – 4 κουταλιές της σούπας. (4,5%)
μαγιονέζα – 4 κουταλιές της σούπας.
χυμός λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού. φρεσκοστυμμένος
σκόρδο – 1 – 2 σκελίδες
άνηθο – 1 κουταλάκι του γλυκού, ξηρό ή φρέσκο
ρίγανη – 1/2 κουταλάκι του γλυκού, ξερή
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Πλένονται καλά τα συκωτάκια σε ζεστό νερό.

Βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει και αλατοπιπερώνουμε για γεύση.
Ποτίζω τα ήδη αρωματισμένα συκωτάκια με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και τυλίγω κάθε συκώτι σε φρυγανιά, προσέχοντας πολύ να μην τα σκίσω καθώς είναι πολύ εύθραυστα.
Βάλτε σε χαρτί ψησίματος

και ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, γυρίστε ξανά από την άλλη πλευρά μέχρι να κοκκινίσει. Φανταστικό ..

Σάλτσα σκόρδου
Σε ένα κατάλληλο μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, τριμμένες σκελίδες σκόρδου, άνηθο, ρίγανη, αλάτι για γεύση και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε τη σάλτσα σε μπολάκι ή φλιτζάνι κατάλληλο για σερβίρισμα.

Γαρνίρετε με ένα κλαδάκι μαϊντανό ή δυόσμο και μια μαύρη ελιά.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά με μανιτάρια και σάλτσα σόγιας
Επόμενο άρθροΚαταϊφάκια Σουφλέ με 3 Τυριά