Τούρτα σοκολάτας με βερίκοκο

Η Συνταγή είναι από το  domashnivkusotii

Υλικά

6 αυγά
120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
120 γρ αλεύρι
150 γρ λευκή ζάχαρη
120 γρ βούτυρο
40 γραμμάρια άχνη ζαχαρη
2 φασόλια βανίλιας
για να απλώσετε στο το κέικ και ανάμεσα στις βάσεις: 300 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο

Για το γλάσο:
200 γρ ζάχαρη
90 ml νερό
160 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

1 Το πρώτο βήμα της συνταγής για την σοκολατόπιτα είναι η προετοιμασία των υλικών.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπεν μαρι και λιώστε τα. Τα κρυώνουμε ελαφρώς.

2 Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν πυκνό χιόνι.
Προσθέστε δύο φασόλια βανίλιας (κόκκους) στη ζάχαρη άχνη, ρίξτε τη στους κρόκους των αυγών και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Ανακατεύουμε προσεκτικά τη σοκολάτα και τους κρόκους των αυγών. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα. Μετά από αυτό, προσθέτουμε σταδιακά τα ασπράδια.

3 Πάρτε ένα ταψί 22 εκ.
Το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει ένα ξυλάκι. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί.
Το αναποδογυρίζουμε και με μια κλωστή κόβουμε τη βάση στη μέση.
Αλείψτε τη βάση με μαρμελάδα βερίκοκο που φτιάχνεται χρησιμοποιώντας αυτή τη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο σε όλο το κέικ.
Βαλτε το στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε το γλασσο.

4 Προετοιμασία του γλάσου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Όταν γυρίσει, βάζουμε τη σοκολάτα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στραγγίζουμε το γλάσο από ένα σουρωτήρι. Αλείφουμε το κέικ με αυτό.
Μπορείτε να το αντικαταστήσετε. Βάλτε το κέικ για 8 ώρες στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με ούζο Μυτιληνιοί
Επόμενο άρθροΠανεύκολη τούρτα με ξηρούς καρπούς