Σφολιάτα με κρέμα

Υλικά

100ml νερό
100ml γάλα,
1 κγ αλάτι,
100γρ βούτυρο
150γρ αλεύρι
4 αυγά

κρέμα ζαχαροπλαστικής
ζάχαρη άχνη.

Εκτέλεση

Προσθέστε 100ml νερό σε 100ml γάλα, αλάτι, βούτυρο και βάλτε στη φωτιά.
Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε to αλεύρι και ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου.
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά (χτυπάτε μετά από κάθε αυγό).
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, τη χωρίζουμε σε τετράγωνα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση, φέρνουμε τις άκρες μεταξύ τους
(δεν πιέζουμε και δεν κολλάμε μεταξύ τους)
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200° για 40-45 λεπτά περίπου.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το κορν φλαουερ και τους χτυπημένους κρόκους αυγών να πάρουν βράση, ανακατεύοντας δυνατά με ένα σύρμα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια/χαμηλή. Με μια ξύλινη κουτάλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε (συνεχώς), ξύνοντας την άκρη της κασταρολας μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 2-3 λεπτά ακόμα).
Αφαιρέστε την κατσαρολα από τη φωτιά. Εάν υπάρχουν σβώλοι, περάστε το μέσα από ένα κόσκινο σε άλλη κατσαρολα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ.

Γεμίζουμε με κρέμα , πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανόψωμο ή τυρόπιτα στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα Μπανάνα Συγκλονιστική