Σφολιάτα με υπέροχη κρέμα

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακετο)
4 φλιτζάνια γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι κορν φλαουερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 κρόκοι αυγών (χτυπημένοι)
Αχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίξτε ελαφρά κάθε κομμάτι σφολιάτας και κόψτε σε 22 x 30 εκ.
Χαράξτε ελαφρά κάθε φύλλο ζύμης σε 9 κομμάτια για να διευκολύνετε το κόψιμο (μετά το ψήσιμο).
Τοποθετήστε κάθε φύλλο ζύμης ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και δύο σχάρες ψύξης
Αυτό θα κρατήσει τη ζύμη επίπεδη, αλλά και αερινη. Ψήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την επάνω φύλλο λαδόκολλας.
Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει (περίπου 15 λεπτά ακόμη). Αφήστε να κρυώσουν τελείως και τα 2 φύλλα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι, το κορν φλαουερ και τους χτυπημένους κρόκους αυγών να πάρουν βράση, ανακατεύοντας δυνατά με ένα σύρμα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια/χαμηλή. Με μια ξύλινη κουτάλα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε (συνεχώς), ξύνοντας την άκρη της κασταρολας μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 2-3 λεπτά ακόμα).
Αφαιρέστε την κατσαρολα από τη φωτιά. Εάν υπάρχουν σβώλοι, περάστε το μέσα από ένα κόσκινο σε άλλη κατσαρολα ή ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ.
Αφήνω στην άκρη.

Τοποθετήστε προσεκτικά μια στρώση κρύας σφολιάτας στον πάτο ενός ταψιού 22 x 30. Περιχύνουμε με ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής και στη συνέχεια τοποθετούμε προσεκτικά από πάνω τη δεύτερη στρώση ψημένης σφολιάτας. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Κόψτε προσεκτικά τα σημάδια που κομμάτια. Πασπαλίστε κάθε κομμάτι με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής.

ΠΗΓΗ: faithmag

Προηγούμενο άρθροΜιλφειγ κόλαση. Ώρα για γλυκάκι…
Επόμενο άρθροΡεβανί αφρός, πολύ εύγευστο ‼️🌹❤️