Ταλιατέλλες με αχιβάδες και κίτρινες και κόκκινες ντομάτες

Υλικά για 4 άτομα

Ταλιατέλες 350 γρ
Μύδια 1 κιλό
Μαϊντανός ένα μάτσο
Βασιλικός 3 φύλλα
Κίτρινα ντοματίνια 12-15
Κόκκινα ντοματίνια 12-15
1/3 του ποτηριού λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Τσίλι 
Λάδι
αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τις αχιβάδες σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και μετά τις ξεπλένουμε καλά για 3/4 φορές κάτω από τρεχούμενο νερό για να χάσουν όλη την άμμο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και το τσίλι. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε να ανοίξουν.

Σε ένα άλλο τηγάνι ετοιμάζετε μια σάλτσα με μια σταγόνα λάδι, μια σκελίδα σκόρδο και τις κόκκινες και κίτρινες ντομάτες κομμένες στη μέση. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού, μια πρέζα (λίγο) αλάτι, λίγο πιπέρι και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά με το καπάκι.
Στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε λίγο νερό από τα φιλτραρισμένα με στραγγιστιρι αχιβάδες. Βγάζετε ένα μέρος των αχιβάδων, ενώ τα άλλα τα αφήνετε ολόκληρα.

Βράζετε τις ταλιατελες σε ελαφρώς αλατισμένο βραστό νερό.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά δύο λεπτά πριν από τον χρόνο μαγειρέματος που αναγράφεται στη συσκευασία και τελειώνουμε το μαγείρεμα απευθείας στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτοντας και λίγο νερό μαγειρέματος από τα ζυμαρικά.
Τέλος προσθέτουμε τις ολόκληρες και ξεφλουδισμένες αχιβάδες.
Συμπληρώστε με λίγο λάδι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Photo: Giovanna Poluzzi

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με τραγανή κρούστα
Επόμενο άρθροΓεμιστά κολοκυθάκια με ρύζι και την αγαπημένη μου μελιτζάνα