Τας Κεμπάπ με ρύζι σβησμένο σε κρασί

Σήμερα σας παρουσιάζω το κεμπάπ κρασιού και θα αποφασίσετε αν σας αρέσει!

Προϊόντα:

1.200 γρ. χοιρινός ώμος ή χοιρινή σπάλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια (για τας κεμπάπ)
2-3 σκελιδες σκόρδου.
2 κουπες ρύζι καρολίνα (αν θέλετε με περισσότερο ρύζι, μπορείτε να προβλέψετε μεγαλύτερη ποσότητα).
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι;
1 / 2 κουπα λάδι
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη

1-2 φύλλα δάφνης.
1 / 2 κουπα κρασί.
2 κύβους ζωμού βοδινού.
Θυμάρι, δεντρολίβανο, μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι – μπαχαρι
Κάρι, έτοιμο καρύκευμα για ρύζι, 1 ζωμό κοτόπουλου – μπαχαρικά για ρύζι.

Προετοιμασία:

Βγάζετε από το ψυγείο το κρέας 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν σας το έχει κόψει ο κρεοπώλης σας το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς και τα ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία τους.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, και μόλις κάψει καλά σοτάρετε τις  μπουκιές χοιρινού για περίπου 6-8 λ ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να “θωρακιστούν” απ όλες τις πλευρές.

Μετά προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Ανακατευω για λίγο μαζί και σβήνω με το κρασί και το αφήνετε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι εάν χρειαστεί.  Τοποθετήστε και τα δύο φύλλα δάφνης μέσα.

Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτετε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, θυμάρι, μαυρο πιπέρι, το μπαχάρι και 500 ml ζεστό νερό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σας για 50 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το χοιρινό και “δέσει” η σάλτσα του.


Τέλος, όταν το κρέας είναι έτοιμο, αφαιρέστε το απο την κατσαρόλα από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με αλεύρι εάν θέλετε να δεσετε περισσότερο την σάλτσα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ το κρέας μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά, μπορείτε να βράσετε το ρύζι προσθέτοντας λάδι και μπαχαρικά στο ρύζι.

Σέρβιρα το ρύζι σε μορφή λουλουδιού, γιατί έχω κάποια κουπάκια που χρησιμοποιώ για γλυκά και μελόψωμο 😉!

Καλή Επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΣπλήνα λαδορίγανη: Το πιάτο που έφερε τα πάνω-κάτω
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με μοτσαρέλα στο φούρνο