Μπισκότα Αμυγδάλου

● Συστατικά για τη συνταγή (για περίπου 50 μπισκότα):

250g αλεύρι (100g αλεύρι T55 + 150g αλεύρι T65)
225g ολόκληρα αμύγδαλα (χωρίς κέλυφος)
140 γραμμάρια ζάχαρης
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας
30g σκόνης αμυγδάλου
45g λάδι (30g ηλιέλαιο + 15g ελαιόλαδο)
2 αυγα
1 πρέζα αλάτι
3g μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού)
1 κσ. εκχύλισμα γλυκάνισου (ή πικρό αμύγδαλο)
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, ζάχαρη, ζαχαρη βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού, και χτυπάμε
με ένα μιξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει .
Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε σιγα σιγα (κουταλια – κουταλιά) το λάδι για να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κσ εκχυλίσματος γλυκάνισου, μπορούμε επίσης
πικρού αμυγδάλου αν προτιμάτε και ανακατεύουμε καλα.
Μετα προσθέτουμε τα αμύγδαλα, σκόνη αμυγδάλου, και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, μπεικιν, αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει η ζύμη.


Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μέρη 270 γρ το καθένα.


Λαδώνουμε ένα ταψί καλα στην βάση. Παίρνουμε κάθε ένα από τα 3 μέρη και απλώνουμε
μέσα στο ταψί για να φτιαξουμε ένα μικρο κορμο 28 εκ μηκος περίπου και 4.5 πλάτος.


Χτυπηστε ένα αυγό με 2 κσ νερό και αλείψτε απο πάνω τους κορμους .


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε απο το φουρνο αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε φέτες τα μπισκότα

Βαζουμε τις φέτες στο ταψί πάλι και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Βγαζουμε από το φουρνο αφήνουμε να κρυώσουν  και ετοιμααααααααα

Καλή Επιτυχία

subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚαρμπονάρα με σάλτσα αυγού
Επόμενο άρθροΥγρό Κέικ Πορτοκάλι με μπαχαρικά…απολαύστε χωρίς περιορισμούς 😉