Τηγανίτες Αέρος

Υλικά

300 ml φρέσκο ​​γάλα / ελαφρώς ζεστό /
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1/2 κουτ σόδα
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας λάδι
ζάχαρη-1 κουταλιά της σούπας
αλάτι-1 κουταλιά της σούπας
20 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς
550 γρ αλεύρι και μετά λίγο ακόμα όταν ζυμώνουμε και ανακατεύουμε μετά το φούσκωμα.

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι στο γάλα και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Βάζουμε τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε να αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το λάδι και χτυπάμε.
Στο αλεύρι φτιάχνεται ένα πηγάδι, στο οποίο χύνεται το γάλα με τη μαγιά και το γιαούρτι με το αυγό.
Ζυμώνουμε μια μαλακή και κολλώδη ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 90 λεπτά ή το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για μια νύχτα.

Το πρωί, αφαιρέστε από το ψυγείο, η ζύμη θα πρέπει να έχει αυξηθεί σε όγκο 3-4 φορές. Είναι όλη κούφια.
Η ζύμη είναι τόσο γλοιώδης και κολλώδης, μην ανησυχείτε, αυτό είναι το μυστικό. Οι Τηγανίτες αέρος τηγανίζονται σε πολύ καυτό λαδι – ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Ζεσταίνουμε πολυ το λαδι.
Ρίξτε λάδι σε ένα μπολ και λιπάνετε τα χέρια σας πριν από κάθε μαλακή ζύμη, γιατί η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης. Πάρτε λίγη ζύμη, ανοίξτε την πολύ λεπτή και βάλτε την στο θερμαινόμενο λάδι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Οι τηγανίτες αφαιρούνται από το λάδι και τοποθετούνται σε χαρτί για να απορροφήσουν λίγο από το λάδι.
Γαρνίρετε με τυρί, μαρμελάδα, μέλι, ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Μπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας που αρέσει σε όλους