Τηγανητό κουνουπίδι 

Συστατικά:

300 gr κουνουπίδι (λευκό) ήδη βρασμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
80 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
λάδι για τηγάνισμα

Χυλός
300 ml ζεστό νερό
350 ml αλεύρι από σιμιγδάλι 
5 γρ φρέσκια μαγιά
ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
μισή κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε ζεστό νερό, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, τέλος προσθέτουμε το αλάτι συνεχίζοντας το ζύμωμα για 7_8 λεπτά.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, καλύψτε με μεμβράνη και πετσετα, και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τρεις ώρες σε ζεστό μέρος.
Αφού περάσει ο χρόνος, συνεχίζουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε το κουνουπιδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ελιές και ανακατεύουμε, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ακόμα σκεπασμένο.

Αφού περάσει ο χρόνος, συνεχίζουμε να ανακατευουμε, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και με τη βοήθεια δύο κουταλιών της σούπας τηγανίζουμε σε βραστό λάδι, όταν πάρουν ένα ανοιχτό χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε και στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά και μετά τα περνάμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος πασπαλίζουμε με
λίγο αλάτι και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με 2 κρέμες και σαντιγί….το κέικ της Νεράιδας
Επόμενο άρθροΠαναρισμένα Τρίγωνα μαλακά τυράκια με φρυγανιά