Τηγανιτές Μελιτζάνες με κιμά

Υλικά:

700 γραμμάρια μελιτζάνες φλάσκες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση με κρέας:

400 γρ λευκό κοτόπουλο κιμά
100 γραμμάρια κρεμμύδι
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι για γεύση

Για επάλειψη:

150g-200g αλεύρι
4 αυγά
λάδι τηγανίσματος

Παρασκευή:

1. Κόψτε την μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ. Και βάλτε την σε ένα μεγαλύτερο σουρωτήρι. Πασπαλίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τακτοποιήστε πολλά κομμάτια σε χαρτί κουζίνας και πιέστε τα καλά με χαρτί κουζίνας για να φύγει το υπόλοιπο νερό.
2. Γέμιση με κρέας: Βάλτε τον κιμά σε πιο βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τριμμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Πασπαλίζουμε με μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Από το μείγμα με το κρέας, φτιάξτε μικρά μπαλάκια όσα κομμάτια έχετε κόψει φέτες ντομάτας. Πάρτε μια φέτα, βάλτε του μια μπάλα από κρέας και με μια ελαφριά πίεση σχηματίστε ένα σχήμα που έχει φέτα μελιτζάνας. Κάντε το μέχρι να τελειώσουν.

3. Τηγάνισμα: Ρίξτε λάδι ύψους 2 εκατοστών σε ένα φαρδύ τηγάνι με αντικολλητικό πάτο και βάλτε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά θερμοκρασία.
Βάζουμε αλεύρι στο ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά στο άλλο. Τυλίξτε κάθε έτοιμο κομμάτι σε αλεύρι, αυγά και βουτήξτε σε θερμαινόμενο λάδι (τηγάνισα 7-8 κομμάτια σε έναν γύρο). Αρχικά, το μέρος με το κρέας βυθίζετε στο λάδι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και τηγανίζουμε για περίπου τρία λεπτά. Αναποδογυρίστε, καλύψτε ξανά και τηγανίστε για άλλα 2-3 λεπτά.
4. Σερβίρετε αυτό το πολύ νόστιμο γεύμα με μια σαλάτα της επιλογής σας.

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Σαβαγιαρ…τέλεια απλά να συνοδεύσουν έναν ωραίο καφέ
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σε καραμελωμένα κρεμμύδια και σκόρδο με ψητές μελιτζάνες και ντοματίνια