Τούρτα Αμυγδάλου‼️

Υλικά

5 αυγά,
125 γραμ.ζάχαρη,
155 γραμ.αλεύρι φαρινάπ,
1 βανίλια.

για το σιρόπι:

1 ποτήρι νερού
1 ποτήρι ζάχαρη

Κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 γραμ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κόρν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

Σαντιγι
2 φακελάκια σκόνη γκαρνί
1 μισή ποτήρι γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι-βανίλια και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ!
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί 28 νούμερο μέσα λαδόκολα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά!
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε!!!

για το σιρόπι:
Βράζουμε το νερού με την ζάχαρη για 4 λεπτά! Το αφήνουμε να κρυώσει!

για την κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με 100 γραμ. ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ, αλεύρι ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.
Οπότε βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί σιροπιάζουμε σιγά σιγά με κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα ζεστή τοποθετούμε πάνω στην κρέμα αμύγδαλο φιλέ κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι
το σιροπιάζουμε και χτυπάμε την σκόνη γκαρνί με το γάλα φρέσκο και την βάζουμε πάνω!
Διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚεκάκια με σοκολάτα και μπανάνα.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Ραβανί της νόνας μου