Τούρτα Κρέμας βουτύρου

Απίστευτα νόστιμο….φυλάξτε λοιπόν τη συνταγή…..

Συστατικά

Φόρμα 20*30
Το ποτήρι 250 γρ

Υλικά

μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας 5 γραμμ
αγαπημένη μαρμελάδα – 1 βαζακι
αυγά – 2 τεμάχια
κεφίρ – 1 ποτήρι
αλεύρι – 1,5-2 φλιτζάνια (+-)
σόδα – 2 κουταλάκια του γλυκού

κρέμα βουτύρου
γάλα – 0,5 λίτρα
Κορν Φλαουερ 2 ίσες κουταλιές της σούπας,
αλεύρι 2 ίσες κουταλιές της σούπας,
ζάχαρη 7 κουταλιές της σούπας,
ζάχαρη βανίλια 1 πακέτο,
βούτυρο 300 γραμμ.

Ο τρόπος παρασκευής του κέικ

Χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε τη μαρμελάδα με το κεφίρ και τη σόδα μέχρι να ομογενοποιηθούν, ενώστε και τις δύο μάζες και ζυμώστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, χωρίζουμε σε 4 μέρη, μουσκεύουμε με σιρόπι και αφήνουμε να το πιει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθεί, αφήνουμε το γάλα να πάρει βράση και σταδιακά προσθέτουμε
στα στερεά σε λεπτή ροή, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία
δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτοντας συνεχώς στη μάζα κρέμας και χτυπάμε όλο μέχρι να αφρατέψει.

Στήσιμο τουρτας…
Αλείφουμε και τα 4 κέικ με την κρέμα και τέλος απο πλάνω πασπαλίζουμε με υπολείμματα από το κέικ.
Μαγειρέψτε με αγάπη, θα τα καταφέρετε!

Πολύ νόστιμο 🤔

ΠΗΓΗ: Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΣαλιγκάρια Κοκκινιστά
Επόμενο άρθροΛαζανια με κεφτεδάκια…Είναι πλούσια, λαχταριστά και νόστιμα