Τούρτα “Μεθυσμένο κεράσι”.

Υλικά

για την παρασκευή κέικ:

Αυγά – 6 τεμάχια.
Ζάχαρη – 125 g;
Αλεύρι 90-100 γρ.
Κορν φλαουερ – 1,5 κουταλιά της σούπας
2,5 κ.σ κακάο

για την παρασκευή κρέμας:
300 γραμμάρια βούτυρο
Ένα πλήρες κουτί συμπυκνωμένο γάλα (όχι βρασμένο).
Κονσερβοποιημένα, κατεψυγμένα ή φρέσκα κεράσια – 150 g.
200 g κονιάκ

για την παρασκευή γλάσου σοκολάτας:
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
Κακάο σε σκόνη – 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο – 100 g
κρεμα γάλακτος – 2 κουταλιές της σούπας.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παντεσπανι:
1) Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένας πλούσιος αφρός.
2) Στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και μετά το ανακατεύουμε με κορν φλαουερ.
3) Προσθέστε τη σκόνη κακάο στο αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
4) Με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα του αλευριού και τη μάζα του χτυπημένου αυγού.
5) Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με χαρτί και ρίχνουμε προσεκτικά τη ζύμη στο ταψί.
6) Ψήνουμε σε θερμοκρασία 180°C για 40-45 λεπτά.
7) Μόλις κρυώσει το παντεσπανι κόβουμε το πάνω μέρος.
8 ) Από το κάτω μέρος που θα μείνει βγάζουμε τη μέση.
9) Ταυτόχρονα, ο πάτος και οι άκρες απο το παντεσπανι πρέπει να παραμένουν ανέπαφα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
1) Ξεκινάμε την προετοιμασία της κρέμας ανακατεύοντας με μίξερ το βούτυρο με το συμπυκνωμένο γάλα. Ταυτόχρονα,
το βουτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2) Στη σαντιγί ανακατεύουμε το τριμένο παντεσπάνι.

Μαζεύουμε την τούρτα:
1) Το κεράσι αν είναι κονσέρβα, το στραγγίζουμε, αν είναι φρέσκο, όπως το δικό μου και αφαιρούμε τους πηρηνες με ένα τσιμπιδακι.
2) Τοποθετούμε τα κεράσια σε ένα μπολ και ρίχνουμε 200 γραμμάρια κονιάκ. Αφήστε για 5-6 ώρες.
3) Αφού μουλιάσει το κεράσι, στραγγίζουμε το κονιάκ και το προσθέτουμε στην κρέμα.
4) Αδειάζουμε την κρέμα στο κενο παντεσπάνι, και το σκεπάζουμε με την κομμένη κορυφή του παντεσπάνι.
5) Βάζουμε το κέικ για λίγο στο ψυγείο.

Προετοιμασία γλάσου σοκολάτας με κακάο:
1) Ανακατεύουμε 2 κ.σ. ζάχαρη και κρεμα γάλακτος, προσθέστε 100 γραμμάρια βούτυρο και βράστε την προκύπτουσα σύσταση.
2) Αφού βράσει το γλάσο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο και 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ.
3) Αν θέλετε, μπορείτε να λιώσετε μισή μπάρα σοκολάτας στο γλάσο.
4) Μόλις κρυώσει λίγο το γλάσο, σκεπάζουμε όλο το κέικ με αυτό. Διακοσμουμε όπως μας αρέσει και μετά από αυτό, βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για να σκληρύνει το γλάσο.

ΠΗΓΗ: Світ рецептів

Προηγούμενο άρθροΣήμερα προτείνω ένα πολύ νόστιμο ψωμί, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Επόμενο άρθροΧοιρινό με φασολάκια μαυρομάτικα και λαχανικά