Τούρτα μπισκότου με ξηρούς καρπούς σιρόπι & σοκολάτα 

Υλικά

1 πακ. σκέτα μπισκότα πτιμπερ
7,8 τεμ. χουρμάδες / ψιλοκομμένοι /
150 γρ ζάχαρη
200 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
1 φακ βανίλια
100 γρ βούτυρο
100 γρ ξηρούς καρπούς / Βάζω καρύδια και φιστίκια Αιγίνης προκομμένα όχι πολύ ψιλά και ελαφρά ψημένα σε στεγνό ταψί /
200 ml υγρή κρέμα γαλακτος
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
40 γρ λευκή σοκολάτα για διακόσμηση / λιωμένη σε μπεν μαρι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι /

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε μεγαλύτερα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες.


Φτιάχνουμε το σιρόπι από 150 γρ ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο, 200 ml νερό, 1 γρ βανίλια και 100 γρ βούτυρο, αφού βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το σιρόπι στο μπισκότο. Αναμιγνύουμε.
Ανακατεύουμε ελαφρά για να μην διαλυθούν τα μπισκότα και αδειάζουμε στο επιθυμητό σχήμα ή ταψί, λειαίνουμε ελαφρά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη γκανάζ σοκολάτας, ρίχνουμε 200 ml υγρή κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας στο μάτι (όχι να βράσουν) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με τη γκανάζ σοκολάτας, διακοσμούμε με λευκή σοκολάτα ή της αρεσκείας μας.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με πιλάφι και ανάμεικτα λαχανικά
Επόμενο άρθροΈνα απλό κέικ μπισκότου…των παιδικών μας χρόνων!