Συστατικά

1 λίτρο γάλακτος,
12 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι,
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 βανίλιες (3 γραμμάρια),
1 τριμμένη φλούδα λεμονιού,
2 κουταλιές της σούπας σκόνης κακάου.
Κρέμα με καρότο.
Μισό κιλό καρότα,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ.

Διαδικασία συνταγής 
Πρώτον, πλένετε και κόβετε τα καρότα σε μικρά κομμάτια, στη συνέχεια προσθέτετε νερό και αφήνετε να βράσουν.
Συνδυάστε το γάλα, την ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε ένα δοχείο και μαγειρέψτε το με ανακάτωμα σε μέτρια φωτιά.
Όταν γίνει αρκετά παχύ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε την μισή κρέμα σε ξεχωριστό μπολ και προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατέψτε καλά.
Κάντε ένα τετράγωνο πυρέξ υγρό με λίγη ποσότητα νερού και ρίξτε την κρέμα κακάου σε αυτό.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού στο άλλο μισό της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίξτε τη κρέμα στην κρέμα κακάο και απλώστε την.

Λιώστε τα καρότα που βράσατε πριν χρησιμοποιώντας μπλέντερ.
Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε για 1 ή 2 λεπτά.
Βάλτε το κορν φλαουρ σε μισό φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλύσει το άμυλο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα αμύλου νερού στα καρότα και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.
Ανακατέυουμε μέχρι να πάρουμε τζέλ.
Αν γίνει πολύ παχύ, προσθέστε νερό ή εάν είναι πολύ ζουμερό τότε προσθέστε λίγο άμυλο.
Στη συνέχεια το ρίχνουμε πάνω στη κρέμα και το απλώνουμε.
Αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Όταν κρυώσει, κόψτε και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΚρέμα με Κανταΐφι (ΚΟΥΝΑΦΑ)
Επόμενο άρθροΓια όσες θέλουν να φτιάξουν το καλύτερο Κέικ Πορτοκάλι…