Κέικ Πορτοκάλι

Το κεικ Πορτοκάλι είναι ένα υγρό και πεντανόστιμο επιδόρπιο που αρέσει σε όλους.
Είναι τόσο εύκολο να γίνει και είναι απίστευτα γεμάτο με γεύση πορτοκαλιού! Αυτό το κέικ πορτοκαλιού παγώνει υπέροχα!

❤️ Υλικά:

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη – 250 γρ
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 280 γρ
2 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ -10 γρ
1/3 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο – 80 γρ
1/3 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος – 80 γρ
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας – 5 ml

Κατευθύνσεις:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C και ετοιμάστε ένα ταψί 21 εκ. με λάδι/βούτυρο και στρώστε το με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξύσμα ενός πορτοκαλιού. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μπολ. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε το πορτοκάλι μέχρι να γίνει πουρές.

3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (8 λεπτά).
4. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε 2 παρτίδες. Χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.


5. Προσθέστε τον πουρέ πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το κουρκούτι.
6. Βάλτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί.
7. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Απολaύστε !!!

Προηγούμενο άρθροΛουκανικόπιτες
Επόμενο άρθροΕίναι το πιο νόστιμο κέικ που έχω φάει ποτέ! Όλοι θα ζητήσουν συνταγή!